Home / Zdravlje i dodatno / “Sil*vali su mi ženu, rodila je tri puta. Kćer su nam ubili…”

“Sil*vali su mi ženu, rodila je tri puta. Kćer su nam ubili…”

Joshuu Boylea i Caitlan Coleman iz SAD-a, odnosno Kanade, te njihovu djecu od 2012. godine u zatočeništvu u Pakistanu držala je Haqqani mreža otmičara. U četvrtak su ih uspjeli osloboditi.

Kanađanin Joshua Boyle kojeg su oslobodili zajedno sa njegovom obitelji nakon pet godina zarobljeništva u Pakistanu kazao je da su talibani ubili njegovo dijete te silovali ženu.

Boyle koji je sa ženom i troje djece jutros sletio u Toronto novinarima je rekao da su otmičari posezali za takvim činovima nakon što je on “više puta odbio njihovu ponudu”.

 

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Boyle, njegova žena Caitlan Coleman i troje djece oslobođeni su u četvrtak u akciji pakistanskih vojnih snaga. U zatočeništvu ih je držala Haqqani mreža otmičara od 2012. godine. Dok su bili u zatočeništvu, paru se rodilo troje djece.

Caitlan Coleman bila je trudna kada su ih oteli, pa je tamo još dvaput zatrudnjela. O smrti djeteta nisu puno pričali, samo su rekli da su otmičari “odgovorni za smrt njihove male kćeri”.

Boyle je kazao i kako mu je ženu silovao zaštitar kojemu su pomagali nadređeni. Pozvao je tamošnje vlasti da ih privedu pravdi.

– Nipošto ne dopuštam brutalnoj skupini kriminalaca da diktiraju budućnost i razvitak moje obitelji ili da moju obitelj na neki način oslabi – kazao je Boyle.

On je u Afganistanu, kaže, pomagao najugroženijoj skupini ljudi, onima koji su živjeli duboko u selima pod talibanskom kontrolom gdje tamošnja vlada nikad nije uspjela pružiti adekvatnu pomoć.

24sata.hr

 

About emco

Check Also

JEZIVI SNIMAK ROBA PRONAĐENOG U HRVATSKOJ: Zvjerski ga mučili, lomili mu šta su stigli! (VIDEO)

Rasim Ćulafić (36) živio je kao rob i mučen oko godinu i po dana u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *